Den Spiselige Byfest

Den Spiselige Byfest 2020 gikk av stabelen 20. – 25. juli. Vi takker for i år og ønsker deg velkommen til nye smaker i juli 2021. Hvert år siden 2013 har vi hatt gleden av å vise frem alt det unike som rører seg innen mat og drikkeproduksjon i bydelen. Den Spiselige Byfest er tilrettelegger for unike smaker og god stemning i en avslappet atmosfære som bare Stavanger Øst kan skape!

Unike godsaker

Den Spiselige Byfest er alltid klar til å vise deg alt det unike som rører seg innen mat- og drikkeproduksjon i bydelen. Her finnes alt fra lokale serveringssteder, puber, mikrobryggeri, produksjon av en rekke godsaker som oster, sauser, bakverk, iskrem og street food av lokale råvarer.

Her er deltakerlisten for Den Spiselige Byfest 2020:

Bellies
Garcia
Tou
Fortou
FÔR
Tako
Ostehuset Øst
Stavanger Ysteri
Fermenten
Kanelsnurren

Take-away-edition

Den Spiselige Byfest 2020 ble pga smitteverntiltak arrangert som en Take-away-edition. En litt annerledes setting altså; uten boder, stands og organiserte samlingsområder. Det ble lagt opp til at mat og drikke kunne nytes i parkene og friområdene, med god avstand til hverandre – eller tatt med hjem. Vi håper å kunne gjennomføre arrangementet i vanlige former kommende år.

Historien

Den spiselige byfest ble etablert av Urban Sjøfront i 2013, i samarbeid med Tou og Ostehuset øst. Byfestens målsetning er å sette fokus på mat og matproduksjon i et bymiljø, og skape en sterk tilknytning til større matprodusenter i Stavanger-regionen.

Prosjektet ble i oppstartsåret støttet av Miljøverndepartementet som et nasjonalt pilotprosjekt for bedre bymiljø, i Fremtidens byers program, samt av Måltidets hus og Stavanger Kommune. Oppstartsåret 2013 ble i hovedsak brukt til å gjennomføre midlertidige arrangementer, etablere temporære installasjoner knyttet til matproduksjon i byen, bygge nettverk og informasjonsarbeid ut til lokalbefolkningen, lokale virksomheter, eiendomsutviklere og kommunen.

Den spiselige byfest arrangeres på stordugnad fra virksomheter i hele bydelen. Ønsker du å være med på dugnaden? Kontakt oss så gjerne!

Den Spiselige Byfest er  Facebook!
Sjekk oss ut på facebook :)