Om Urban Sjøfront

Urban Sjøfront AS er et privat non-profit aksjeselskap eid av 22 grunneiere/aktører i Stavanger Øst. Selskapet er et kollektivt samarbeid, ut fra en målsetning om å utvikle området mer helhetlig enn det som hadde blitt situasjonen dersom hver enkelt grunneier skulle utvikle sin eiendom isolert.

Urban Sjøfront as er ikke selv grunneier, men fungerer som et interesseselskap for grunneierne i området. Selskapet har definert –  og følger kontinuering opp – strategier for områdeutviklingen, vært forslagstiller til to større felles reguleringsplaner, er bindeleddet til et omfattende offentlig-privat samarbeid om gjennomføring, fungerer som et sekretariat og kontaktpunkt mht. informasjon om områdeutviklingen og har initiert en rekke fellesprosjekter i området.

Roller og oppgaver

Formålet til Urban Sjøfront AS er «å bidra positivt til utviklingen av Stavanger Øst, til beste for grunneiere, kommune og innbyggere i bydelen».

Urban Sjøfront AS en aktiv pådriver, initiativtager og koordinator for byutviklingen av Stavanger Øst. Selskapet representerer en kollektiv satsning fra de private grunneierne i området.og samarbeidet tett med Stavanger kommune mht. å styrke Stavanger Sentrum.

Urban Sjøfront AS er et byutvikingsselskap (ikke et utbyggingsselskap) som ivaretar en bredere dialog med kommunen enn det en utbygger normalt gjør. Likeledes initierer og ivaretar selskapet samarbeid mot en rekke ulike kompetansemiljøer, beboere, organisasjoner mv. og åpner dermed byutviklingen for en rekke aktører. Dette skjer ved at selskapet har videreført strategien fra samarbeidsprosjektet, der det parallelt med reguleringsplanene skulle arbeides aktivt for å stimulere til variert innhold og kvaliteter i området.

Arbeidet organiseres gjennom en rekke delprosjekter, der noen er enkeltstående mens andre bygger på -, eller supplerer, hverandre. Den interne organiseringen varierer utifra hvem som er involvert.

Hva skjer?

Postet 4 dager siden den

The edible Stavanger east

Vi har den store bakedagen på planleggingsdagen nå på fredag, meld barna på:)

We have the great bake day this friday for school children when the schools are closed due to the planning day, sign your children up for this course!

Tilbud på skolenes planleggingsdag - Den store bakedagennov 17, 9:00amDokken StorhaugVi inviterer barn i alderen 8-14 år til den store bakedagen på skolenes planleggingsdag. Vi lærer om kornslag, dyrking av korn, bearbeidelse av korn, heving og baking. Marianne Aareskjold fra Stangeland Mølle kommer innom og inspirerer oss. Dette kommer til å bli et kjempe populært kurs så vår tidlig ute med påmelding.

We want to invite children from 8-14 years to attend the great baking day. We will learn about different types of grain, growth of grain, the mystery of raising bread and baking. Most schools are closed because of planning day. Marianne Aareskjold owner of Stangeland Mølle (Mill owner) will come and inspire us.
... Se merSe mindre

Tilbud på skolenes planleggingsdag - Den store bakedagen

Postet 4 dager siden den

The edible Stavanger east

Vi har tex mex-fest på planleggingsdagen nå på torsdag, meld barna på:)

We have a tex mex-party this thursday for school children when the schools are closed due to the planning day, sign your children up for this course!

Tilbud på skolenes planleggingsdag - den store tex mex dagennov 16, 9:00amDokken StorhaugNår det er planleggingsdag på skoler, da hiver vi oss rundt og tilbyr et kurs i tex mex-mat. Vi kommer til å lage ulike salsaer, tacolefser, krydderblandinger og mye mer som har med meksikansk mat å gjøre! Vi anbefaler dette kurset for barn mellom 8-14 år som liker å lage mat, det blir sosialt og med til til å leke innimellom. Kom med frokost i magen, så fikser vi resten!
... Se merSe mindre

Tilbud på skolenes planleggingsdag - den store tex mex dagen

Postet 2 uker siden den

Fra Hage til Mage

Nå på lørdag skal vi lage sushi helt fra bunn. Dette kurset passer for barn mellom 8-12 år, men vi er fleksible på alder. Håper mange vil være med da:)

This Saturday we are preparing homemade sushi. This course is suitable for children between 8-12 years, but we are flexible about age. We hope a lot of children would like to join us!

Sushi for barn mellom 8-12 årnov 11, 2:00pmDokken StorhaugDet er flere og flere barn som elsker sushi, derfor vil vi invitere på kurs hvor dere lærer å lage det helt enkelt selv. Vi lager litt forskjellige smakebiter - og selvfølgelig vil vi også ha wasabikonkurranse! Dagen avsluttes med smoothiesykkelen.

There are more and more kids that enjoys eating sushi. That is why we want to invite you to a course and learn the basics about sushi. We will prepare different bites - and off course we will also have a wasabi competition! The day ends with a tour on the smoothie bike.
... Se merSe mindre

Sushi for barn mellom 8-12 år

Postet 2 uker siden den

Fra Hage til Mage

Nå på lørdag skal vi lage fiskepinner med deilig tilbehør helt fra bunn. Dette kurset passer for barn mellom 4-8 år, men vi er fleksible på alder. Håper mange vil være med da:)

This Saturday we are preparing fish sticks with delicious side dishes. This course is suitable for children between 4-8 years, but we are flexible about age. We hope a lot of children would like to join us!

Unge kokkespirer lager hjemmelagde fiskepinner (4-8 år)nov 18, 11:00amDokken StorhaugFiskepinner er en favoritt for de fleste barn. Det er kjekt å lage, smaker supert, og er sunt! Det blir også tid til å ta en tur på smoothie-sykkelen.

Fishfingers is a favourite for most children. They are fun to make, they taste great and are healthy! There will also be time for the smoothie bike.
... Se merSe mindre

Unge kokkespirer lager hjemmelagde fiskepinner (4-8 år)

Postet 2 uker siden den

Fra Hage til Mage

Nå på fredag er det gnocchi på en eksklusiv måte... Med ricotta! Meld barna på.

This friday we are making gnocchi in an exclusive way... with ricotta!

Juniorkokker lager gnocchi (12-15 år)nov 10, 5:00pmDokken StorhaugVelkommen til gnocchiens hemmelighet. Det er enklere enn du tror og smaker fantastisk. Det blir også en deilig dessert.

Welcome to the secrets of gnocchi. It is easier than you think and absolutely yummy! We will also make a delicious dessert.
... Se merSe mindre

Juniorkokker lager gnocchi (12-15 år)